tirsdag 12. juli 2016

Ord og streker - rett og slett!

Hvordan min lille strektegning ble til

    Etter at jeg oppdaget Instagram, må jeg ærlig innrømme at jeg har brukt en del tid på å titte innom en masse forskjellige kontoer. Og èn sommerdag i fjor kom jeg over en bitte liten tegning som traff meg midt i hjertet. Jeg husker ikke nå hva tegningen formidlet – men energien, husker jeg! Et eller annet må ha brent seg fast i underbevisstheten min, uten at jeg kan sette ord på hva det var …

   Dagen etter hadde jeg vært ute i skogen og tatt med meg litt kvist og kvast hjem, som jeg alltid gjør når jeg er ute i naturen. Jeg hadde funnet en liten klase med røde hyllebær, og tenkte at den så da ut som et lite epletre. Jeg satte meg ned på hobbyrommet mitt, la bærene på papiret og tegnet ei lita jente ved siden av. Tegning har jo aldri vært min greie, har jeg tenkt. Jeg har formet, malt og skrevet, men ikke tegnet.
   Men denne lille tegningen la jeg ut på Instagram, for ”det var liksom epletreet som var greia”. Men responsen jeg fikk, overrasket meg.












   Så tegnet jeg et par, tre tegninger til og kombinerte med litt naturmaterialer, og da begynte folk å skrive at dette var morsomt og at dette måtte jeg gjøre mer av.
Samtidig hadde min far fått snappet opp et par av tegningene, og han spurte min mor hvem det var som hadde tegnet dem. Selv om jeg hadde lagt dem ut, så trodde han ikke det var jeg som hadde tegnet dem, for jeg tegnet jo ikke!
   Da han forstod at det var jeg som sto bak den lille streken, var oppfordringen fra ham klar og tydelig. ”Du har jo talent! Du kan få fram sjarmen i det enkle.”
 Jeg kunne ikke skjønne at han virkelig mente det. For å ”teste” det han sa, tegnet jeg et par enkle tegninger og la ut på Facebook. Responsen jeg fikk, var overveldende. Det ga meg skikkelig energi og jeg grep etter tegneblokk og penn hver gang jeg satt meg ned i sofaen.
   Så jeg noe på TV – for eksempel sport, som jeg selv ikke er så opptatt av … så skriblet jeg ned en øyeblikksfigur rundt temaet – og skrev en liten refleksjon til. Så begynte ballen å rulle . Jeg tenkte på alle mulige slags situasjoner. Jeg tegnet ned en tegning ”fort og gæli” (begynte jeg å finpirke, ble det liksom feil – og tegningen ble ”kjedelig” og heller ikke bra nok, følte jeg)
   Jeg la ut tegninger rundt hverdagssituasjoner som folk kjenner seg igjen i – og folk begynte å oppfordre meg til å gi ut tegningene. Men jeg som ikke var noen tegner, hadde ingen ambisjoner om det. Helt til jeg en kveld fikk en gladmelding fra Liv forlag. De ville ha tegningene mine! Jeg tok ikke lang betenkningstid, for å si det sånn! Dette ville jeg gjerne være med på.
   Jeg har troen på at det som gir gode følelser, gjør en godt. Det som gjør en godt, gir energi. Disse små tegningene fryder jeg meg over å tegne – og hvis jeg kan glede andre med dem også – så er jo delt glede - dobbel glede.
   Så dette er starten på noe nytt for meg. Og om noen måneder skal mine små skriblerier og refleksjoner bli til en liten bok kalt LIVsvisdom og til en årskalender.


   Så …sosiale medier og en oppmerksom pappa gjorde til at nye dører åpner seg …


<a href="http://blogglisten.no/blogg/ordogstreker.blogspot.no/"><img src="http://blogglisten.no/img/blogglisten.png" alt="Blogglisten" /></a><img height="0" border="0" width="0" alt="hits" src="http://hits.blogsoft.org/?eid=2289" />

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar